Bind butterfly: Hvordan binder man en butterfly? Nem guide til selvbinder butterfly | Men's Classics

Bind butterfly: Hvordan binder man en butterfly? Nem guide til selvbinder butterfly

Støder du ofte på problemer, når du skal binde din butterfly? River du også altid dig selv i håret, når du er på vej ud ad døren og blot mangler at binde din selvbinder butterfly? Bare rolig - du er ikke alene. Vi kender det alt for godt. Men hvordan binder man en butterfly? Dette spørgsmål får vi stillet ofte - så derfor har vi udformet denne nemme guide til alle jer, der bøvler lidt med at binde butterfly. På den måde, kan du nemt og hurtigt binde din selvbinder butterfly. At binde en butterfly er en kunst i sig selv. Det behøver dog ikke være svært at binde en butterfly! Bind butterfly ved at følge denne trin-for-trin guide, som viser dig præcist, hvordan man binder en butterfly.

Bind butterfly trin-for-trin:

Bind butterfly trin-for-trin guide
  1. Læg din selvbinder butterfly rundt om halsen, så den højre ende er en smule længere end den venstre. Den venstre ende skal gerne flugte med den højre endes ”rille” (det smalleste sted på selve enden).
  2. Læg den højre ende over den venstre, lige der hvor den venstre endes rem slutter og begynder at forme selve sløjfen.
  3. Den højre ende føres bagom gennem løkken i retning af din hage. Træk til og lad venstre ende hænge ned mod højre. Du kan med fordel efterlade den højre ende over din skulder for en tid.
  4. Den venstre ende (som hænger ned mod højre) foldes på midten - der hvor den er bredest. Den foldede del føres ind mod halsen.
  5. Den anden ende (højre ende, som ligger på din skulder) lægges fremad og hen over den foldede del.
  6. Den nu hængende ende foldes på midten - der hvor den er bredest.
  7. Den nu foldede ende føres fra venstre til højre og ind gennem løkken, som er skabt mellem knuden og båndet rundt om halsen.
  8. Stram knuden ved at trække i den venstre løkkes indre halvdel, samtidigt med at trække i den højre løkkes ydre halvdel. Voila! Knuden er bundet og kan nu rettes til.

Ovenfor finder du vores trin-for-trin guide. Måske synes du, at det er gået lidt for stærkt. Lad os derfor uddybe lidt: Hvordan binder man en butterfly? Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at det kræver lidt øvelse at kunne binde en selvbinder butterfly. Tålmodighed, vedholdenhed samt øvelse er nøgleordene, så giv ikke op, hvis det ikke lykkedes i første forsøg! Derudover er det en rigtig god idé at stå foran et spejl, når du skal binde butterfly.

Se vores udvalg af selvbinder butterflies lige her!

Begynd gerne i god tid inden du skal afsted, så du ikke er stresset i forbindelse med at binde butterflyen. Sæt gerne 20 min. af til at binde en butterfly, hvis det er første gang. At lære at binde en selvbinder butterfly er på mange måder ligesom at lære at binde snørebånd. Det er samme form for knude, men blot med en sløjfe rundt om halsen frem for på skoen. Samtidig glemmer man aldrig, hvordan man gør, når man først har fået det lært - ligesom når man har lært at køre på cykel!

Tillykke! Du har nu bundet din selvbinder butterfly på 8 simple trin. Du vil i de fleste tilfælde se, at den ene halvdel af butterflyen ikke matcher den anden fuldstændigt. Dette er helt normalt når man skal binde en butterfly, og er noget af charmen ved en selvbinder butterfly. På denne måde er man heller ikke i tvivl om, at butterflyen er en selvbinder, som du selv har bundet! Med en selvbinder butterfly får du ligeledes en pænere og mere afslappet facon, som fungerer i alle sammenhænge og højner det stilistiske niveau i din påklædning.

Bind butterfly

Hvis du synes, det er svært at øve sig i spejlet, har vi et nyttigt lille tip: bind butterfly over knæet. Problemet er ofte, at alt virker spejlvendt i forhold til billeder og instruktionsvideoer, når man skal binde butterfly. Derfor kan det være en god hjælp i starten at øve sig ved at binde butterflyen over knæet frem for om halsen. På den måde kan du give dig selv god tid uden at blive træt i armene.

Der findes et par tommelfingerregler i forhold til sløjfens proportioner, som du kan læne dig opad, hvis du er usikker på, om du har bundet din selvbinder butterfly rigtigt:

  • Sløjfens højde/bredde forhold skal gerne være 1:2 (dvs. bredden af sløjfen er dobbelt så stor som højden).
  • Knudens højde i forhold til sløjfens højde skal gerne være 1:3 (dvs. højden af sløjfen er tre gange så stor som højden på knuden).

En selvbinder butterfly vælges ofte af typer, der har fokus på detaljen, og som går op i sin påklædning. Desuden er der mange, der betragter netop dét at kunne binde en butterfly som en absolut nødvendig færdighed, for at være en sand gentleman. Butterflyen bør være er en fast bestanddel af enhver mands garderobe, idet den passer suverænt til fester og andre arrangementer - dette gælder sig både fødselsdage, bryllupper, middage eller andre festligheder. Det er altid en rigtig god idé at holde sig informeret i forhold til, om der skulle være en bestemt dresscode til et hvilket som helst arrangement, som man bør følge. Når det er sagt, er der naturligvis også rig mulighed for at gøre brug af en selvbinder butterfly til hverdag, hvis man er en smule modig og går op i at have sin egen personlige tøjstil.  

Find din næste selvbinder butterfly her!

Selve størrelsen på en butterfly har faktisk overraskende lille betydning. Dette skyldes, at langt de fleste butterflies i dag er lavet i en størrelse, som passer til den gennemsnitlige mands halsstørrelse - og vores butterflies er naturligvis ingen undtagelse. Faktisk kan vores selvbinder butterflies justeres i remmen, så du nemt selv kan tilpasse den til din halsvidde.

Oplever du, at din selvbinder butterfly sidder for løst eller måske løsner den sig i løbet af aftenen? I så fald er det blot at stramme sløjfen til, ved at trække i de foldede ender på begge sider af selve knuden. Nogle butterflies vil løsne sig mere i knuden end andre - dette vil typisk afhænge af materialet, som din selvbinder butterfly er lavet af. Husk, at du med vores selvbinder butterfly kan justere remmen i nakken, så det på denne måde bliver langt nemmere at stramme din selvbinder butterfly, hvis den sidder for løst. Denne funktion gør det derudover også muligt at tage butterflyen af, mens den er bundet, hvorefter den uden besvær kan tages på igen til en anden lejlighed - alt dette grundet den smarte lille clips i nakken, som længden af remmen også justeres med.

Nu er der ikke mere at sige, end god fornøjelse med at binde din selvbinder butterfly. Husk - når du har øvet dig nogle gange glemmer du det ikke igen. Desuden er det en rigtig god egenskab at have. Næste gang nogen spørger dig: ”Hvordan binder man en butterfly?” vil enhver blive imponeret over, at du kan vise, hvordan det gøres - og så er det faktisk rigtigt sjovt og underholdende at lære andre, hvordan man binder en selvbinder butterfly - især til store lejligheder som fx bryllupper eller til nytårsaften.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.