Vaskeanvisninger: Sådan skal du vaske dit genanvendelige mundbind


Hele grundtanken bag myndighedernes anbefalinger om at bære mundbind er, at vi skal passe på hinanden, når vi færdes i offentligheden. Derfor er det nu vigtigere end nogensinde, at vi husker at bruge sikre mundbind, som lever op til alle krav for værnemidler (som vores CE-certificerede genanvendelige mundbind gør).

Det er yderst vigtigt, at man husker at vaske sit genanvendelige mundbind, for at sundhedssikkerheden er i top. Vi anbefaler at vaske vores genanvendelige mundbind ved 60 grader varmt vand i enten vaskemaskinen eller i hånden (bland fx kogende og koldt vand i en skål og vask med sæbe). Vi anbefaler at bruge en miljøvenlig sæbe uden parfume og parabener, for at beskytte miljøet mest muligt. Derefter er det vigtigt, at du lader dit genanvendelige mundbind tørre helt, før det igen tages i brug.

Obs: I indlægssedlen står anvist vask ved 40 grader varmt vand, men vi har efterfølgende reguleret vores anbefalinger til 60 grader. Det har vi gjort, da din sundhedssikkerhed kommer i første række.

Vores mundbind kan vaskes igen og igen ved 60 grader varmt vand. Det yderste lag i vores genanvendelige mundbind er produceret i polyester, som har en mere vandafvisende effekt end eksempelvis almindelig bomuld. På den måde beskytter vores mundbind bedre mod drypsmitte fra fx nys eller host. Desuden er det sjovere at bære mundbindet i regnvejr, da det ikke suger vandet på samme måde som fx en karklud ville gøre.

Du kan i princippet blive ved med at vaske dit genanvendelige mundbind indtil det er slidt op - det vil fortsat leve op til myndighedernes retningslinjer. Dog vil man i de fleste tilfælde opleve, at den vandafvisende effekt på yderste lag af mundbindet bliver vasket ud med tiden - typisk efter ca. 40 ganges vask ved 60 grader. Du kan derfor fortsat bruge mundbindet efter 40 gange vask, men vi anbefaler, at du køber et nyt, når den vandafvisende effekt er væk.

Se vores genanvendelige mundbind lige her!


Efterlad en kommentar


Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.