FRI FRAGT ved køb over 250 kr. - Julegaver byttes t.o.m. 28/1-19

Guide: Sådan binder du dit slips! De fire mest benyttede slipseknuder


Har du tit problemer, når du står og skal ud af døren og blot mangler at binde slipset? Det kender vi alt til. Men hvordan binder man så egentlig slipset? Det er et spørgsmål vi tit hører - så derfor har vi lavet denne guide til jer! 

At binde en flot og symmetrisk slipseknude er en kunstart for sig, men med denne guide bliver du hjulpet rigtig godt på vej til at binde den perfekte slipseknude. Vi har valgt at fokusere på de fire mest anvendte slipseknuder, nemlig henholdsvis den almindelige simple knude, four in hand knuden, lille/halv Windsor samt den store/almindelige Windsor. Ved at følge nedenstående guides går du aldrig galt i byen, når det kommer til at binde slipset 2 min. inden du skal ud af døren. 

Lille simpel knude

Den første slipseknude, vi vil præsentere jer for, er den nemmeste af dem alle - deraf navnet. Knuden er hurtig og super nem at lave - og endda på få sekunder, hvis man øver sig lidt. Denne knude egner sig især til de tykkere slips, idet det er en meget lille og smal knude, som hurtigt kan blive svær, hvis man har med et meget tyndt slips at gøre. Har du et af disse, anbefaler vi istedet at prøve kræfter med Windsor-knuderne, som ses længere nede.

Lille simpel knude

Lille simpel knude

Lille Windsor bind slips guide


Four in hand knude

Når det kommer til slipseknuder er dette en vaskeægte klassiker. Den er nem at binde, og så er den tilmed den mest almindelige slipseknude. Den er en smule større end ovenstående knude, men passer ligeledes bedst til de lidt tykkere slips. Den er en smule mere asymmetrisk end ovenstående, hvorfor den egner sig super godt til et hverdagsslips - fx på jobbet eller til en mindre formel fest.

Four in hand knude

Four in hand knude

Four in hand bind slips guide


Lille Windsor knude

Denne knude er vores favorit, idet den er forholdsvis nem at binde, og samtidig er den super elegant, symmetrisk og rigtig stilet til enhver lejlighed. Den lille Windsor knude egner sig til både de lidt tykkere samt de lidt tyndere slips. Med lidt øvelse kan du nemt lære at binde denne knude udenad.

Lille Windsor knude

Lille Windsor knude

Lille Windsor knude bind slips guide


Stor Windsor knude

Denne knude er måske nok den perfekte slipseknude, når det kommer til symmetrien. Hvis man er en smule trænet, kan denne slipseknude nemlig bindes, så den er fuldstændig lige og symmetrisk. Derudover er det den knude, af de fire, som fylder mest. Den egner sig derfor især til de lidt tyndere slips, men kan også bruges med et af de tykkere, hvis man har lidt snilde. 

Stor Windsor knude

Stor Windsor knude

Stor Windsor knude bind slips guide

Det var det! Til sidst kan vi kun råde til at stå foran et spejl, når slipset skal bindes. Det gør det betydeligt nemmere, hvis man endnu ikke er så øvet i stilarten. Ellers er der bare tilbage at sige god fornøjelse med slipsebinderiet! 

 


Efterlad en kommentar